De Matterhorn bij avond - Foto: Andy Castro

Geen Matterhorn in Disney World

De Matterhorn bij avond - Foto: Andy Castro

Jarenlang gingen er geruchten dat de populaire Matterhorns Bobsleds ook een plekje zouden krijgen in Walt Disney World. Met de komst van Expedition Everest lijkt die kans uitgesloten.

In Walt Disney World in Florida zou een replica komen van de Matterhorns Bobsleds uit Disneyland Californië, zo ging jarenlang het gerucht. Meest geschikte plek daarvoor was World Showcase in Epcot, waar de beroemde berg zou worden gebouwd in een paviljoen van Zwitserland. Weer later werd er gezegd dat niet de Matterhorn, maar Mount Fuji zou verrijzen, in het paviljoen van Japan.

Matterhorn Bobsleds - Foto: Dtrigger05

{googleads right}Expedition Everest

De onmogelijkheid om sponsors voor deze projecten te vinden zorgde er voor dat noch de Matterhorn noch Mount Fuji in Epcot verrees. Met de komst van Expedition Everest in Animal Kingdom lijkt de bouw van één van deze twee bergen voorgoed van de baan. Expedition Everest lijkt immers in veel opzichten op de Matterhorns Bobsleds in Disneyland: het gaat in beide gevallen om een snelle rit door een ijzige berg en in beide attracties is er een ontmoeting met een mythisch sneeuwbeest. 

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen