Het Toverhuis in Toverland - Foto: D-Fens

Geen rem op investeringen

Het Toverhuis in Toverland - Foto: D-Fens

Toverland ziet geen reden om vanwege de economische crisis het masterplan aan te passen.

Zoals gepland komt het Limburgse pretpark met een Europese primeur in 2012.

Crisis

Toverland in Sevenum merkt op twee vlakken dat ook Nederland getroffen wordt door de wereldwijde financiële crisis: het bezoekersgedrag is grilliger dan andere jaren – maar het totaal aantal bezoekers loopt nog wel gelijk met dat van vorig jaar – en bedrijven feesten minder wat de evenementenafdeling van Toverland aan den lijve voelt.

{googleads right}Masterplan

Geplande investeringen gaan voorlopig echter gewoon door, vertelt Jean Gelissen van Toverland aan zakenblad Quote. Voor het masterplan zijn nog veel investeringen nodig en voor 2012 staat ‘iets zeer grootschaligs en unieks in Europa gepland’. Toverland trapt bij het doen van investeringen pas op de rem als het echt niet anders kan, aldus Gelissen.

Promotiecampagne

Inmiddels is het pretpark voor dit jaar gestart met een samenwerking met dierentuin GaiaPark in Kerkrade. De twee Limburgse parken voeren gezamenlijk een promotiecampagne en geven aan bezoekers een kortingscoupon voor het andere park. De directeuren van beide parken hebben ook aangekondigd een dagje ‘in elkaars keuken’ te gaan kijken. 

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen