Met een bootje door Miniland in Legoland Californië

Legoland naar Florida?

Met een bootje door Miniland in Legoland Californië

Merlin Entertainments Group onderzoekt of een vestiging van Legoland in Florida levensvatbaar zou zijn.

De Britse onderneming overweegt een tweede Amerikaans Legoland te bouwen in de buurt van pretparkhoofdstad Orlando.

Onderzoek

Merlin Entertainments Group heeft het onderzoeksbureau Strata Research opdracht gegeven uit te zoeken hoe de consument denkt over een Legoland in Centraal-Florida. Aan de hand van de uitkomsten zal Merlin bepalen of en waar een nieuwe vestiging gebouwd gaat worden.

{googleads right}Californië

Mocht er een Legoland in de buurt van Orlando komen, dan zal dat park gebaseerd worden op het al bestaande park in Californië. Legoland zal dan de directe concurrentie aangaan met Walt Disney World – waar zich al een grote Legowinkel bevindt – Universal en SeaWorld.

Cypress Gardens

Eén van de vragen van Strata Research betreft de exacte vestigingsplaats van Legoland Florida. Uit die vraag wordt duidelijk dat Merlin een oogje heeft op het terrein van Cypress Gardens. Dat park, gelegen op zo’n zestig kilometer van Disney World, kampt al jaren met tegenvallende bezoekcijfers.

Vijfde vestiging

Legoland in Florida zou de vijfde vestiging worden van het pretpark. Het originele Legoland werd in 1968 geopend in Billund, Denemarken. Er bestaan ook Legoland-filialen in Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten (Californië).


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: LEGOLAND  

Meest bezochte parkprofielen