Achtbaan Anaconda in Walygator Parc

Naar Walywood

Achtbaan Anaconda in Walygator Parc

De eigenaren van Walygator Parc zijn ambitieus: in 2015 willen zij bij het park een hotel met duizend kamers, een conferentiecentrum, uitgaansgelegenheden en een nieuw theater hebben gebouwd.

Ook de nieuwe naam straalt ambities uit: Walywood.

Kermiswereld

Walygator Parc heeft sinds de opening in 1989 – onder andere namen en met als thema de tekenfilmfiguurtjes Smurfen – al heel wat ups en downs gekend. Het park ten westen van de Franse stad Metz stond meerdere keren op de rand van de afgrond en moest gered worden door nieuw kapitaal, onder meer afkomstig van de Belgische pretparkketen Walibi. Sinds 2006 voeren Didier en Claude Le Douarin de scepter over het park. De broers, oorspronkelijk afkomstig uit de kermiswereld, hebben grootse plannen met Walygator Parc.

{googleads right}Hotel

Afgelopen week maakten Didier en Claude hun toekomstvisie voor Walygator Parc wereldkundig. Het park moet het stralend middelpunt worden van het toerisme in de noordoostelijke hoek van Frankrijk. Om dat te bereiken willen de broers hun park met zes hectare vergroten, tot 48 hectare. Op de extra grond heeft het tweetal een hotel in gedachten van duizend kamers. Honderd kamers krijgen een viersterren uitstraling, driehonderd verdienen drie sterren en de overige zeshonderd kamers moeten in het tweesterren segment vallen.

Waterpark

Didier en Claude Le Douarin hebben verder plannen voor een waterpark, een kinderspeeltuin, een theater met achthonderd plaatsen, een conferentiecentrum en een uitgaansgebied met liefst een vestiging van het Hard Rock Café. Met de uitbreidingsplannen voor het pretpark in Maizières-les-Metz is een totale investering gemoeid van 152 miljoen euro. De broers verwachten dat er 750 nieuwe banen zullen ontstaan, waarvan negentig indirect.

Vertrouwen

De broers Le Douarin hebben het park in de afgelopen drie jaar weer op het goede spoor kunnen zetten; waren er in 2006 nog slechts 240.000 bezoekers over, in 2007 gingen er volgens de eigenaren 402.000 gasten door de poorten en in 2008 kwam dat aantal uit op 480.000. Volgens Le Douarins alle reden om met vertrouwen grootschalige investeringen te realiseren. In 2015 moeten alle vernieuwingen zijn afgerond. Een meer passende naam voor hun park hebben Didier en Claude Le Douarin al: Walywood.

© 2009 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen