Hollywood Rip Ride Rockit in Universal Studios Florida

Rip Ride Rockit vertraagd

Hollywood Rip Ride Rockit in Universal Studios Florida

De opening van Hollywood Rip Ride Rockit, de nieuwe achtbaan van Universal Studios bij Orlando, is vertraagd.

Zou de coaster eerst in de lente opengaan, nu is de opening uitgesteld tot de zomer. Er zijn problemen met de loodrechte lift, die momenteel verwijderd is voor nader onderzoek.

Liftheuvel

De hele baan van Rip Ride Rockit is inmiddels gebouwd. Toch zit het de bouwers niet helemaal mee: er zijn problemen met de liftheuvel. Inmiddels is de rails naar de vijftig meter hoge top weer weggehaald voor nadere inspectie en eventueel aanpassingen aan de constructie.

De track van Hollywood Rip Ride Rockit in Universal Studios Florida
De hele baan is inmiddels gereed

Lopende band

Het station van Rip Ride Rockit is voorzien van een langzame lopende band langs de treinrails. Tijdens het instappen blijft elk treinstel rustig doorrijden, waardoor het tempo van het laden van de treintjes wordt verhoogd. Iedere 23 seconden kan er door deze werkwijze een karretje vertrekken. De zeven dubbele treintjes kunnen samen per uur 1850 bezoekers vervoeren.

{googleads right}Lievelingsmuziek

Als Hollywood Rip Ride Rockit straks open is, kunnen de berijders tijdens de achtbaanrit genieten van zelfgekozen muziek. In de veiligheidsbeugel van iedere zitplaats, die niet over de schouders gaat maar slechts over de schoot, zit een kleine touch screen waarmee de lievelingsmuziek gekozen kan worden. Bij elke stoel zijn speakers geplaatst met een vermogen van 165 watt, die een geluid van negentig decibel kunnen produceren.

De treintjes van Hollywood Rip Ride Rockit in Universal Studios Florida
De stoeltjes in de treintjes zijn oplopend geplaatst, zodat iedereen vrij zicht heeft

Video-opnamen

Onderweg wordt een video-opname van de rit gemaakt. Daarvoor zitten er op iedere trein zes camera’s en staan er onderweg ook nog eens acht. Slechts 25 seconden nadat het achtbaanritje is afgelopen, zijn de beelden al te bewonderen bij de uitgang. Daar kunnen de gasten van Universal Studios een dvd met de filmbeelden kopen.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO’S: UNIVERSAL

Meest bezochte parkprofielen