De dubbele bobs van Matterhorn Bobsleds - Foto: Loren Javier

Update voor Matterhorn

De dubbele bobs van Matterhorn Bobsleds - Foto: Loren Javier

In 1978 kreeg de attractie Matterhorn Bobsleds in Disneyland Californië een upgrade.

De tot dan toe holle berg werd afgeschermd; alle bobs gleden vanaf dat moment door afgesloten ijskanalen en grotten vol glinsterende ijskristallen.

Twee banen

Nieuw was ook de komst van yeti Harold. De verschrikkelijke sneeuwman is op twee punten tijdens de rit te zien. Omdat de Matterhorns Bobsleds uit twee tracks bestaat, waren er drie yeti’s nodig om dat effect te bereiken. De eerste yeti is vanaf beide banen te zien, de volgende twee sneeuwmannen vertonen zich op de aparte banen.

De Matterhorn in Disneyland Anaheim

{googleads right}Nieuwe bobs

In 1978 kwamen er ook nieuwe bobs op de baan in Disneyland. De enkelvoudige bobs werden vervangen door dubbele voertuigen – twee bobs achter elkaar – waardoor de capaciteit werd vertweevoudigd. In de berg bevinden zich twee kantines; één op de grond, voor het stationpersoneel, en één in de top, voor de bergbeklimmers die regelmatig de Matterhorn bestijgen. In de bovenste kantine is een klein basketbalveldje aangelegd.

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen