Cinderella Castle in het Magic Kingdom bij avond

Weetjes uit de Wereld

Cinderella Castle in het Magic Kingdom bij avond

Walt Disney World is net zo groot als heel San Francisco en twee keer zo groot als Manhattan. Het hele gebied meet niet minder dan tienduizend hectare.

Geen wonder dat er over dat gigantische terrein heel wat feiten te melden zijn. Parkplanet zet de leukste weetjes en fun facts over Walt Disney’s Wereld in Florida op een rijtje.

Kledingkast van Mickey

Hoeveel personeelsleden werken er in Walt Disney World en hoeveel outfits hangen er in de kledingkast van Mickey Mouse? Hoeveel kilo wasgoed wordt er dagelijks gewassen en hoeveel flesje water jaarlijks gedronken? Wat zijn de meest vreemde voorwerpen die in Disney World werden gevonden?

Gigantische golfbal

Hoeveel kostte in 1971, het openingsjaar van het Magic Kingdom, een kaartje en hoeveel stenen zijn er verwerkt in Cinderella Castle? Hoe zwaar is Spaceship Earth, de gigantische golfbal van Epcot? En hoe hoog is de replica van de Eiffeltoren op het Franse paviljoen?

Virtuele borden

Hoeveel moeren en bouten houden de grote Sorcerer’s Hat in Disney’s Hollywood Studios op zijn plaats? Hoeveel virtuele borden schieten gasten dagelijks in Toy Story Mania aan diggelen? Hoeveel bladeren hangen er aan de Tree of Life in Animal Kingdom? En hoeveel dieren leven er in het park? Alle antwoorden vind je hier, op de speciale pagina met weetjes en feiten over Walt Disney World.


GA NAAR DE WEETJES & FEITEN OVER WALT DISNEY WORLD


© PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen