Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Illustratie: (c) Disney

Toy Story Playland op komst

Toy Story Playland in Walt Disney Studios - Illustratie: (c) Disney

In de zomer van 2010 krijgt Walt Disney Studios een nieuw themagebied: Toy Story Playland.

Andy uit de hitfilmserie Toy Story heeft in dit land zijn speelgoed laten slingeren. De gasten kunnen er spannende avonturen op beleven.

Groot speelgoed

Toy Story Playland komt te liggen tussen de attracties Hollywood Tower of Terror en Crush’s Coaster, en achter Art of Disney Animation. Het hele gebied staat vol met oversized speelgoed: een groot vliegtuig, speelgoedauto’s, blokken, hekken gemaakt van KNEX, een groene dinosaurus en wegen die lijken op een racebaan.

{googleads right}U-baan

Tussen al het reuzenspeelgoed in Toy Story Playland staan drie attracties. De opvallendste is een U-vormige baan van ruim 25 meter hoog waarin een zogenaamde shuttle coaster op en neer raast. Het karretje heeft de vorm van een op afstand bestuurbare autootje, de bekende RC Racer uit Toy Story. De attractie zal ook RC Racer gaan heten.

Parachutetoren

Net zo hoog als RC Racer is de toren Toy Soldiers Parachute Drop: 25 meter. Gasten beleven een militaire trainingsmissie als zij, gezeten in stoeltjes met een parachute, vanaf grote hoogte worden losgelaten. De attractie is gebaseerd op de groene speelsoldaatjes uit Toy Story.

Slinky Dog

In het midden van Toy Story Playland komt de snelle draaimolen Slinky Dog Zigzag Spin, waarin de hond Slinkyzijn eigen staart achterna zit. Toy Story Playland in Walt Disney Studios zal aan het eind van de zomer van 2010 zijn poorten openen.


© 2009 PARKPLANET – ILLUSTRATIE: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen