Roodkapje uit Sprookjesboom - Foto: (c) Efteling

Houthakkergevaar

Roodkapje uit Sprookjesboom - Foto: (c) Efteling

Deze week zijn in het Efteling Theater de repetities begonnen voor Sprookjesboom de Musical. In de interactieve musical komt er voor het eerst een ‘echt mens’ in het Sprookjesbos: een houthakker.

In de musical ontdekken de Sprookjesbosbewoners dat een houthakker het Sprookjesbos is binnengelopen en ze zijn in rep en roer. Roodkapje vindt de man eigenlijk wel aardig, Draak weet niet goed wat hij ermee aan moet, Klein Duimpje wil graag net zo ‘gi-ga-gantisch’ groot worden en Assepoester vindt het leuk, zo’n grote stoere man in het Sprookjesbos. Als de houthakker – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – de Sprookjesboom wil omhakken is de chaos compleet. Daar moeten de Sprookjesbosbewoners natuurlijk een stokje voor steken en de kinderen wordt gevraagd de Sprookjesboom mee te helpen redden. Aan de voorstelling, die op zondag 2 augustus zijn première beleeft, doen zes spelers mee.

{googleads right}Interactief

De zomermusical Sprookjesboom is interactief en zit vol met leuke vondsten. Zo houdt Ezel er van grappen te vertellen, waar hij zelf nog het hardst om moet lachen. Hij doet het dan soms letterlijk in zijn broek van het lachen en bij zo’n lachscheet schieten per ongeluk de munten eruit. De kleine bezoekertjes wordt gevraagd vooral mee te zingen, dansen en gillen. 

Sprookjesboomfeest

Deze week begonnen in het theater van de Efteling de repetities voor de familiemusical. Na de tekstdoorlopen wordt binnenkort geoefend in het decor. Maar eerst wordt dat decor gebruikt voor Sprookjesboomfeest, een nieuw Efteling-televisieprogramma waarin kinderen op bezoek zijn in de Sprookjesboomstudio. Daar doen ze samen met presentatrice Marike leuke Sprookjesboomactiviteiten.

Bij de Tros

In Sprookjesboomfeest zingen en dansen de kinderen samen op Sprookjesboomliedjes, stellen ze vragen aan Sprookjesbosbewoners die ze altijd al wilden weten, leest de presentatrice ze sprookjes voor en bekijken ze een aflevering van de succesvolle televisiereeks Sprookjesboom. Sprookjesboomfeest is een programma van een kwartier voor de doelgroep drie- tot zevenjarigen. Het wordt geproduceerd door Efteling Brand Development en zal dit najaar door de Tros uitgezonden worden. 

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen