Klederdrachten tijdens de Schwarzwald-dag in Europa-Park

In klederdracht

Klederdrachten tijdens de Schwarzwald-dag in Europa-Park

Meer dan 2600 personen gekleed in traditionele klederdracht zullen door Europa-Park zwerven tijdens de jaarlijkse Schwarzwald-dag.

Voor de vierde keer in successie houdt het Zuid-Duitse pretpark een Schwarzwald-dag, waarop de regio waarin het Europa-Park gelegen is in de schijnwerpers wordt gezet. Zeventig klederdrachtverenigingen uit het Zwarte Woud zakken naar Rust af; in totaal ruim 2600 in klederdracht gestoken Schwarzwälder zullen het park overspoelen.

{googleads right}Streekliedjes

Op allerlei plaatsen in het park zal de cultuur en de atmosfeer van het Zwarte Woud te proeven zijn. Letterlijk bij het vervaardigen van een originele Schwarzwälder Kirschtorte, waarvan de bezoekers een stukje krijgen aangeboden. Maar ook bij de liederen in de streektaal die ten gehore zullen worden gebracht en bij de muziek van blaaskapellen.

Parade

Er is die dag traditionele handwerkkunst te bewonderen en ’s middags nemen twaalfhonderd in klederdracht gestoken inwoners van het Zwarte Woud deel aan de parade. De aftrap voor de Schwarzwald-dag wordt om 11.00 uur gegeven in het slotpark van Europa-Park.


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen