Sprookjesboek van de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Sprookjesboeken voor scholen

Sprookjesboek van de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

De Efteling heeft het Ministerie van Onderwijs duizend exemplaren aangeboden van het nieuwe sprookjesboek dat deze week verscheen.

De boeken kunnen uitgedeeld worden aan basisscholen, maar ook aan kinderdagverblijven of peuterspeelzalen.

{googleads right}Minister Plasterk

Minister Ronald Plasterk nam het eerste Sprookjesboek van De Efteling in ontvangst. Op het Binnenhof werd de onderwijsminister bij het naar buiten komen opgewacht door Roodkapje en een kabouter, die hem het nieuw geschreven sprookjesboek overhandigden. In het boek staan naast bekende sprookjes als Roodkapje en Sneeuwwitje ook de later aan het Sprookjesbos toegevoegde vertellingen als Repelsteeltje en Raponsje. Verder werden er speciale sprookjes geschreven voor bekende Sprookjesbosbewoners, zoals Holle Bolle Gijs en de Trollenkoning.

Minister Plasterk neemt het nieuwe sprookjesboek in ontvangst - Foto: (c) Efteling

Boekhandels

Omdat het Ministerie van OCW het lezen op allerlei manieren probeert te bevorderen, bood de Efteling het departement duizend sprookjesboeken aan, bedoeld voor basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Het boek, met in totaal 34 sprookjes, is te koop in de Efteling, maar ook via boekhandels in Nederland en België. Het ISBN-nummer is 978-90-216-6676-1.

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen