Captain EO keert terug

Na de dood van Michael Jackson werd de roep om de terugkeer in de Disney-parken van de 3D-film Captain EO steeds groter.

Disneyland in Californië gaat aan de smeekbede van de honderdduizenden fans gehoor geven: in het attractiepark bij Los Angeles zal de legendarische film met Jackson in de hoofdrol vanaf februari 2010 weer vertoond worden.

Tomorrowland

Half september wordt de officiële aankondiging verwacht, maar insiders melden nu al dat Disneyland in Anaheim de 3D-film Captain EO weer gaat programmeren. De attractie zal een plaats krijgen in Tomorrowland, waar de populaire film ook al draaide van 18 september 1986 tot 17 april 1997.

{googleads right}Speciale effecten

De film Captain EO duurt zeventien minuten en is voorzien van allerlei speciale effecten. De regie was in handen van Francis Ford Coppola en George Lucas was verantwoordelijk voor de productie. De film bracht hits voort als We are here to change the world en You’re just another part of me. Naar verwachting zal Disneyland enkele maanden nodig hebben om het theater aan te passen aan de film en het ruimtethema van Captain EO. De (her)opening zal plaatsvinden in februari 2010.

Andere parken

Ook in verschillende andere parken van het Disney-concern stond Captain EO lange tijd op de affiches. In Walt Disney World in Florida draaide de film in Epcot, van 12 september 1986 tot 6 juli 1994. Van 20 maart 1987 tot september 1996 danste Captain EO ook in Tokyo Disneyland en bezoekers van Disneyland Parijs konden van 12 april 1992 tot 17 augustus 1998 genieten van Michael Jackson. Of één van de andere Disney-parken overweegt de film Captain EO terug te brengen is nog niet duidelijk.

© 2009 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen