De receptie van hotel Matamba in Phantasialand

Duitse hotels zitten mudjevol

De receptie van hotel Matamba in Phantasialand

De hotels bij de grote Duitse pretparken draaien overuren: de vijfduizend bedden bij Europa-Park hebben een bezettingsgraad van negentig procent. Hotel Matamba in Phantasialand kan een jaar na opening een bezetting van zeventig procent noteren, met een uitschieter naar bijna honderd procent in de zomer.

Precies een jaar na de opening maakt het Afrikaans gethematiseerde hotel Matamba in Phantasialand in Brühl de balans op: het hotel mocht vijftigduizend bezoekers ontvangen. Phantasialand-directeur Ralf-Richard Kenter tekent daarbij nog aan dat het driesterrenhotel met vijfhonderd bedden van januari tot maart gesloten is geweest vanwege de voorbereiding op het eerste volle operationele seizoen.

Volgeboekt

De gemiddelde bezettingsgraad van Matamba kwam in het eerste jaar uit op zeventig procent. Gedurende de zomermaanden is het hotel, dat 16,5 miljoen euro heeft gekost en 117 kamers telt, nagenoeg compleet volgeboekt.

{googleads right}Overnachten

In totaal telt Phantasialand nu 1150 hotelbedden. Naast hotel Matamba heeft het park ook nog het Chinees gethematiseerde hotel Ling Bao. Uit onderzoeken blijkt dat tien procent van de parkbezoekers blijft overnachten en dat het gebied waar de gasten vandaan komen is verruimd. Een kwart van de overnachtinggasten komt uit het buitenland: bijna twintig procent uit de Benelux-landen en iets meer dan vijf procent uit Oostenrijk en Zwitserland.

Goed seizoen

De pretparken hebben, net als in Nederland en België, een uitzonderlijk goed seizoen, met meer bezoekers en meer overnachtingen. Een onderzoeksbureau becijferde dat het afgelopen jaar 62 van de 100 Duitse gezinnen een pretpark heeft bezocht. De hotels bij de grote attractieparken profiteren daarvan: de vier hotels bij het Europa-Park in Rust zijn voor negentig procent bezet en hotel Port Royal bij Heide-Park in Soltau zegt dagelijks bijna vol te zitten.


(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen