tm overzicht foto iban nieto

‘Terra Mítica is levensvatbaar’

tm overzicht foto iban nieto

Terra Mítica in het Spaanse Benidorm is zeker levensvatbaar, stelt Juan Jose Torres, de nieuwe directeur van het pretpark.

Het geplaagde park zal zich meer gaan richten op de lokale markt. Bovendien zal het pretpark ook in oktober tot en met december zijn poorten openen.

Tegenvallende bezoekcijfers

Net als de andere grote Spaanse pretparken Port Aventura (Salou), Parque Warner (bij Madrid) en Isla Mágica (Sevilla) kampt ook Terra Mítica al jaren met tegenvallende bezoekcijfers en bedrijfsresultaten. Verschillende directeuren en exploitatiemaatschappijen, waaronder het Amerikaanse Paramount Parks, hebben jaar na jaar geprobeerd het park nieuw leven in te blazen. Tot nog toe zonder veel succes.

{googleads right}Valencia

Onlangs trad weer een nieuwe directeur aan: Juan Jose Torres. Hij liet weten dat het park aan de Spaanse Costa Blanca wel degelijk levensvatbaar is. Een nieuw, agressief businessmodel moet dat gaan bewijzen. Torres kondigde aan dat Terra Mítica zich meer gaat richten op de directe omgeving van het park. Vooral de stad Valencia, op ongeveer 140 kilometer van het park, wordt een speerpunt. Volgens de nieuwe directeur weten de ruim achthonderdduizend inwoners van Valencia Terra Mítica nog onvoldoende op waarde te schatten en kan het aantal bezoekers uit die stad aanzienlijk groeien.

Langer open

Directeur Torres verklaarde ook dat het park langer open zal blijven. De geplande sluitingsdatum van dit jaar was 30 september, maar besloten is dat Terra Mítica ook daarna regelmatig open zal gaan. Het park is elke zaterdag tot en met 19 december en op officiële Spaanse feestdagen in het najaar te bezoeken. “Een park zo groot als Terra Mítica kan niet slechts 120 dagen per jaar, dus alleen in de lente en de zomer, open zijn”, aldus Torres.

Hotelarrangementen

Terra Mítica heeft ook een deal gesloten met de Spaanse hotelketen Hosbec. In de maanden oktober tot en met december zullen speciale weekendpakketten aangeboden worden met een hotelovernachting en entree vanaf 56 euro. Volgens de nieuwe directeur kunnen collega-attractieparken niet tegen deze concurrerende prijzen op.


© 2009 Foto: Iban Nieto

Meest bezochte parkprofielen