100.000.000ste voor Efteling

Op 12 september 2009 is in de Efteling feestelijk de honderdmiljoenste bezoeker sinds de opening van het park in 1952 ontvangen.

De gelukkige was mevrouw Kling uit het Brabantse Nistelrode.

File

Oma en opa Kling gingen met hun twee dochters en hun twee kleinkinderen een dagje naar de Efteling. Voor de poorten belandden zij nog in een file en dachten: ‘Als dit maar leuk wordt…’. Maar het werd leuk, want bij de kaartcontrole bleek dat onder de familieleden de honderdmiljoenste bezoeker van het Kaatsheuvelse attractiepark was.

{googleads right}Taart en champagne

De feestvarkens werden onthaald door directievoorzitter Bart de Boer en de Sprookjesbosbewoners. Onder muzikale begeleiding trok de familie Kling in een koets naar de Brink, waar taart werd gegeten, champagne gedronken en de gelukkige een vip-arrangement voor bungalowpark Bosrijk kreeg aangeboden.

Koningin

“Ik wist niet wat me overkwam”, stamelt de blije oma uit Nistelrode, een plaatsje bij Oss. En gezeten in de koets roept ze enthousiast: “Ik lijk wel de koningin!”

Vijftig miljoen

De Efteling opende voor het eerst haar poorten in 1952 met zeven sprookjes in het Sprookjesbos, een theehuis en een speeltuintje. In dat jaar werden 240.000 bezoekers genoteerd. In 1991 liet de teller vijftig miljoen zien en inmiddels hebben dus honderd miljoen mensen de Efteling bezocht. Het park verwacht dit jaar vier miljoen bezoekers te trekken.

12-09-2009 (c) Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen