Circus krijgt ruimte

Circus Anton Pieck kreeg een nieuw plaatsje in de Efteling.

Drie keer zoveel mensen als voorheen kunnen nu de charmante circusvoorstelling bijwonen.

Grote parkshow

Afgelopen weekend verhuisde Circus Anton Pieck van een relatief kleine tent op een wat verscholen plekje aan het Anton Pieck Plein naar een grote tent midden in de Efteling, op de grote Speelweide. Het circus, dat gedurende de zomermaanden al hoog gewaardeerde voorstellingen gaf, werd beloond voor het succes en terecht gepromoveerd van kleine show naar grote parkshow.

{googleads right}Professionele ambiance

Circus Anton Pieck, genoemd naar de bekende grondlegger van het Kaatsheuvelse attractiepark, is sinds afgelopen weekend ondergebracht in de enorme tent die tijdens de komende Winter Efteling dienst zal doen als overdekte schaatsbaan. In de gigantische, witte tent is heel mooi een rond circus nagebouwd, compleet met tentdoek, rode kuipstoeltjes en kroonluchters. In deze professionele ambiance mag Circus Anton Pieck tot het eind van het zomerseizoen – tot en met 1 november – vier voorstellingen per dag geven.

Prullenman

In de tent zien tot duizend bezoekers per keer hoe een circusfamilie een wervelende bordenact, halsbrekende toeren en een onverschrokken koordact presenteren. Een ‘prullenman’ ambieert ook een baantje in het circus, liefst als clown. 25 Minuten lang worden de gasten in spanning gehouden of het hem lukt het felbegeerde baantje in het circus te veroveren.

Vier keer per dag

De show is een bijzondere combinatie van circus, komedie en musical. De kostuums van de familie zijn gebaseerd op de originele tekeningen van Anton Pieck. De nostalgische voorstelling wordt vier keer per dag gespeeld; om 12.30 uur, 14.00 uur, 15.30 uur en 17.00 uur. Iedere dinsdag, met uitzondering van de herfstvakantie, is een vervangende show te zien. 

2009 (c) Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen