Emporium of Confiscated Goods

De wereld van Harry Potter

Emporium of Confiscated Goods

Universal Studios en Warner Bros. hebben meer details bekend gemaakt over het nieuwe themagebied The Wizarding World of Harry Potter in Islands of Adventure.

Geïnspireerd op de immens populaire boeken en karakters van schrijfster J.K. Rowling bouwt Islands of Adventure een nieuwe themazone die bezoekers compleet onderdompelt in de wereld van Harry Potter. Het nieuwe gebied krijgt meerdere attracties, winkels en eetgelegenheden.

J.K. Rowling

In The Wizarding World of Harry Potter is tot in detail de sfeer van de boeken en de films terug te vinden. Om dat te bereiken werkt Universal Studios – waartoe Islands of Adventure behoort – nauw samen met filmmaatschappij Warner Bros. en schrijfster J.K. Rowling. De designers van het nieuwe themagebied zijn inmiddels vier keer naar Engeland gevlogen om met Rowling te overleggen. De ontwerpers die verbonden waren aan de film zijn ook ingeschakeld bij de vormgeving van de Harry Potter-wereld, waardoor bezoekers de scènes uit de bioscoop in het echt zullen terugzien in Florida.

{googleads right}Zweinsveld

Gasten komen The Wizarding World of Harry Potter binnen in Zweinsveld, in het Engels Hogsmeade geheten. Meteen bij de ingang staat de stoomlocomotief van de Zweinstein Express. In het stadje zijn onder meer restaurant The Three Broomsticks (De Drie Bezemstelen) en de shops Zonko’s Fopmagazijn en Honeydukes (snoep) gevestigd. In The Three Broomsticks wordt Brits eten geserveerd en kunnen gasten pompoensap en Butterbeer drinken. Naast het restaurant ligt pub Hog’s Head.

Dragon Challenge

Net buiten Zweinsveld ligt de reeds bestaande dubbele loopingachtbaan Dueling Dragons. De baan krijgt een nieuwe naam – Dragon Challenge – en bevat herkenbare elementen van het Triwizard Tournament uit de Potter-verhalen. Een andere attractie die is omgebouwd om te passen in de nieuwe Harry Potter-wereld is de familieachtbaan Flying Unicorn, vanaf 2010 Flight of the Hippogriff geheten.

De opening van Zweinstein in juni 2010

Forbidden Journey in Zweinstein

Bezoekers wandelen door het stadje Zweinsveld naar het imposante en immense Hogwarts, het kasteel Zweinstein waar Harry en zijn vrienden de opleiding tot magiër volgen. In het gebouw komt het paradepaardje van The Wizarding World: Harry Potter and the Forbidden Journey. Universal wil nog niet verklappen hoe gasten in deze attractie vervoerd gaan worden, maar volgens het park wordt er gebruik gemaakt van compleet nieuwe technieken die ervoor zorgen dat de bezoeker zich helemaal in verhalen van Harry Potter waant. Na de rit wacht de bezoekers van Islands of Adventure de winkel Filch’s Emporium of Confiscated Goods met bijzondere souvenirs als Omnioculars – verrekijkers waarmee een partijtje Zwerkbal gevolgd kan worden – en op afstand bedienbare Gouden Snaaien, in het Engels Golden Snitches.


© 2009/2010 TEKST: PARKPLANET – ARTIST IMPRESSION/FOTO: UNIVERSAL

Meest bezochte parkprofielen