Waterachtbaan Poseidon in Europa-Park

Disney wil meer waterattracties

Waterachtbaan Poseidon in Europa-Park

Er komen meer waterattracties in de Disney-parken. Met die doelstelling in het achterhoofd bezochten de managers van de themaparken van Disney Europa-Park in Duitsland.

Vorige week kreeg Europa-Park hoog bezoek: Al Weiss, operationeel directeur van Walt Disney Parks & Resorts en verantwoordelijk voor meer dan honderdduizend medewerkers, was op bezoek in het Zuid-Duitse pretpark. Hij bracht Philippe Gas, Georges Kalogridis en Andrew de Csilléry, alle drie lid van de directie van Disneyland Parijs, mee.

{googleads right}Ervaringen uitwisselen

Het bezoek was vooral bedoeld om ervaringen uit te wisselen. De vier hooggeplaatste Disney-managers werden rondgeleid door Europa-Park-eigenaar Roland Mack en zijn zonen Michael en Thomas. De Disney-collega’s toonden vooral veel belangstelling voor Blue Fire, de nieuwe loopingcoaster van Europa-Park.

Waterachtbanen

Mack Rides, het zusterbedrijf van Europa-Park dat gespecialiseerd is in de bouw van parkattracties, levert al jaren attracties aan de Disney-parken over de hele wereld. De heren van het Disney-concern waren met name geïnteresseerd in Poseidon en Atlantica Supersplash, de door Mack Rides gefabriceerde waterachtbanen van het park. Al Weiss gaf aan dat Disney van plan is het aantal waterattracties in de parken uit te breiden. 

© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK 

Meest bezochte parkprofielen