mpg halloween monster01 pers lores

In de rij voor monsters

mpg halloween monster01 pers lores

In veel Europese attractieparken is Halloween de drukste periode van het jaar. Bezoekers stromen massaal naar de parken om te griezelen met de monsters en in de speciaal voor het evenement opgezette spookhuizen, scare zones, horrorlabyrinten en griezelshows.

Het uit Amerika overgewaaide volksfeest legt de attractieparken geen windeieren. Met name parken die veel geld en tijd investeren in Halloween-activiteiten, zoals Movie Park Germany, Disneyland Parijs en Walibi World, kunnen rekenen op veel extra bezoekers. Naar het Halloween Horror Feest in Movie Park Germany bijvoorbeeld kwamen vorig jaar ruim 170.000 bezoekers.

Ook op donderdagavond

De toestroom naar Movie Park was zo groot dat het filmpark twee avonden de poorten moest sluiten. Om die reden heeft Horrorwood Studios het aantal huiveravonden uitgebreid: naast elke vrijdag- en zaterdagavond is het Duitse park nu ook elke donderdagavond in oktober tot 22.00 uur open.

{googleads right}Monsters in de rij

Het Halloween Horror Feest in Movie Park Germany is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een evenement met een cult-status. Niet alleen bezoekers staan in de rij om de 250 monsters en weerwolven tegen het lijf te lopen, al maanden van tevoren staan sollicitanten te dringen om een zombie te mogen spelen.

Nederland en België

In Nederland pakt Walibi Holland het grootst uit, met bloedstollende Haunted Houses en horror shows tijdens de Halloween Fright Nights. Avonturenpark Hellendoorn heet in oktober Heksendoorn. In België hebben Walibi Belgium en Bellewaerde speciale spookavonden, de Halloween Nocturnes. Bobbejaanland krijgt heksen, spoken, mummies en andere engerds te logeren tijdens Halloween Holidays.

Disneyland Parijs

In Disneyland Parijs worden in Halloweenland allerlei spookachtige activiteiten georganiseerd die ook geschikt zijn voor kinderen. Voor het kasteel ‘verstoren’ Disney-schurken als Gaston, Jafar en Cruella  de Ville de show Mickey en zijn vrienden. Daarnaast zwerven de bekende pompoenmannetjes door Disneyland en organiseert het Franse park speciale Not-So-Scary Halloween Parties en een Party op de échte Halloween-dag, 31 oktober.

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen