Pussycat bij Schlagerfestival

Het Limburgse trio Pussycat gaat naar het Schlager Festival in Europa-Park.

Ze zingen daar hun wereldberoemde hit Mississippi, in het Duits.

Evergreens

Op vrijdagavond 25 september verandert de Europa-Park Arena in een groot schlagerwalhalla. Duitse sterren als Tony Marshall en Rosanna Rocci brengen er hun evergreens. Speciale gasten zijn de Hollandse dames van Pussycat. De zingende zussen Toni Willé, Marianne Veldpaus en Betty Dragstra vertolken onder meer de hit waarmee ze in 1975 zelfs nummer één werden in Groot-Brittannië: Mississippi.

{googleads right}Zeven miljoen

Van de originele versie van Mississippi werden wereldwijd zeven miljoen exemplaren verkocht. Pussycat was in eerste instantie een groep, maar die viel in 1985 uit elkaar. De drie zusjes Toni, Marianne en Betty, die het gezicht van de groep waren, treden nog wel gezamenlijk op.

Hitstatus

Pussycat had eind jaren zeventig en begin jaren tachtig ook nog succes met de liedjes My broken souvenirs, Smile en Doin’ la bamba, maar die bereikten niet de hitstatus van Mississippi. Van die wereldhit werd in 2007 nog een Nederlandstalige reggaeversie gemaakt. Bovendien werd het lied door de drie zangeressen in het Duits opgenomen. Die versie zullen zij tijdens de Schlager Party in Europa-Park ten gehore brengen. 

© 2009 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen