Cameratoezicht werkt

Dankzij een goede samenwerking met Duinrell boekt het politiebureau Wassenaar goede resultaten bij het oplossen van geweldsmisdrijven.

Waar vele duizenden mensen bij elkaar komen vinden ook wel eens ongeregeldheden plaats. Vooral op bijzonder drukke dagen krijgen de grote attractieparken te maken met scheldpartijen of onenigheid tussen (groepen) bezoekers. Niet zelden loopt een verhitte ruzie uit op een handgemeen. In alle gevallen grijpt de eigen beveiligingsdienst van een park in en meestal wordt de politie erbij geroepen.

{googleads right}Onregelmatigheden

Om adequaat in te kunnen grijpen hebben attractieparken op cruciale plekken bewakingscamera’s geplaatst. Daarmee kunnen bezoekersstromen gevolgd worden en kan snel worden gereageerd als er hulp nodig is, bijvoorbeeld bij onregelmatigheden, maar ook bij ongevallen.

Oplossen

Dat cameratoezicht goed werkt bleek deze week uit cijfers die de politie Haaglanden bekendmaakte. Uit de statistieken blijkt dat het bureau Wassenaar goede resultaten boekt bij het oplossen van geweldsmisdrijven: liefst 87 procent wordt opgelost. De korpsleiding van Wassenaar schrijft dit toe aan de effectieve samenwerking met Duinrell.

Veiliger

Het Wassenaarse attractiepark installeerde kortgeleden een camerasysteem. De politie is nu in staat om aan de hand van de beelden het grootste deel van de delicten op te lossen. Door de camerabewaking zijn het park en het overdekte Tikibad veiliger geworden.


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen