Het nieuwe Fantasyland in het Magic Kingdom - Illustratie: (c) Disney

Fantasyland wordt groter

Het nieuwe Fantasyland in het Magic Kingdom - Illustratie: (c) Disney

Fantasyland in het Magic Kingdom in Walt Disney World wordt aanzienlijk uitgebreid.

In het themagebied komt onder meer het kasteel van Belle en het Beest te staan en kunnen gasten een tochtje maken onder de zeespiegel naar De Kleine Zeemeermin.

Disney-prinsessen

Om te kunnen concurreren met de Wizarding World of Harry Potter die volgend jaar in Islands of Adventure open gaat, heeft Disney besloten het themagebied Fantasyland in het Magic Kingdom flink uit te breiden. De geliefde Disney-prinsessen gaan daarbij een hoofdrol spelen.

{googleads right}Betoverde kamers

In het nieuwe Fantasyland – dat in twee fases opengaat, in 2012 en 2013 – kunnen gasten voortaan hun favoriete Disney-prinses ontmoeten in ieders eigen paleis, huisje of kasteel. Kinderen kunnen dansen met Assepoester, Sneeuwwitjes verjaardag meevieren en een show met Belle zien in de grote bibliotheek van het kasteel van het Beest. In dat kasteel komen ook drie ‘betoverde kamers’ waar de bezoekers kunnen eten.

Tocht onder de zee

Het gebied rondom draaimolen Dumbo het Vliegende Olifantje wordt drie keer zo groot en bezoekers kunnen een tocht maken onder de zee naar de kleine zeemeermin Ariël. Dezelfde attractie zal in 2011 ook openen in California Adventure in Anaheim.

Gaston’s Tavern

Naast het 552 zitplaatsen tellende restaurant The Beast’s Castle krijgt Fantasyland nog een tweede nieuwe eetgelegenheid: Gaston’s Tavern, genoemd naar patser Gaston uit Belle en het Beest. De forse uitbreiding van Fantasyland in het Magic Kingdom is de grootste sinds de opening van het park in 1971.

10-10-2009 (c) Parkplanet – Disney 

Meest bezochte parkprofielen