lego cal hotel kinderen 11pers

Legoland krijgt waterpark

lego cal hotel kinderen 11pers

De Legoland-vestiging in Californië wil een waterpark toevoegen aan het park. De bouwaanvraag voor het park is inmiddels ingediend bij de gemeente Carlsbad.

Legoland California, op een uur rijden van Los Angeles en een half uur van San Diego, heeft plannen voor een eigen waterpark. Het park moet een oppervlakte krijgen van ruim twee hectare en komt ten noorden van het huidige pretpark te liggen.

{googleads right}Zomer 2010

De exacte invulling voor het Lego-waterpark moet nog worden bepaald. Vermoedelijk zal voor het waterpark een aparte entreeprijs worden gevraagd. De bedoeling is dat de nieuwe attractie in de zomer van 2010 wordt geopend. 

Hotel

De gemeenteraad van Carlsbad heeft ook al steun toegezegd aan een nieuw hotel bij Legoland California. Het hotel krijgt 250 kamers en wordt drie verdiepingen hoog. Het wordt gebouwd op het parkeerterrein van het pretpark. De kamers in het hotel krijgen allemaal een Lego-thema. 

Goed jaar

Legoland California is één van de vier Legoland-parken die er wereldwijd bestaan. De andere parken liggen in Denemarken, Duitsland en Engeland. De Amerikaanse Legoland-vestiging, die onderdeel is van de Britse Merlin Entertainments Group, had in 2008 een uitermate goed jaar. De inkomsten stegen met twintig procent en het bezoekersaantal met 27 procent.

© 2009 PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen