Achtbanen Winjas Fear en Force in Phantasialand

Phantasialand lobbyt

Achtbanen Winjas Fear en Force in Phantasialand

Phantasialaland blijft lobbyen om te bereiken dat het park mag uitbreiden. Het attractiepark bij Keulen wil de oppervlakte verdubbelen, van dertig naar zestig hectare.

Maar het pretpark ondervindt daarvoor al jarenlang veel weerstand bij buren en natuurbeschermingsorganisaties. Phantasialand zegt dat de gebiedsuitbreiding noodzakelijk is om te kunnen overleven in de competitieve recreatiemarkt.

{googleads right}Discussiestuk

Het management van Phantasialand heeft een discussiestuk over de situatie van het park naar de besluitvormers in Düsseldorf gestuurd. “Op het lokaal niveau in de stad en de regio is het mogelijk om gedetailleerde informatie te verstrekken in een persoonlijke dialoog. Om de deelstaatregering van Noord-Rijn-Westfalen te bereiken is moeilijker, vandaar dat we hen een discussiestuk hebben gestuurd”, vertelt parkdirecteur Ralf-Richard Kenter.

Overheidssubsidies

In het praatstuk zegt Phantasialand het te betreuren dat de recreatieve markt wordt verstoord door overheidssubsidies. “Dagbestemmingen als Movie Park Germany, Belantis en het nieuwe attractiepark bij de Nürburgring hebben steun gekregen van de Europese Unie of van de federale staten”, aldus Kenter. “Phantasialand heeft nooit subsidies gehad en zal die in de toekomst ook niet aanvragen.”

Concurrentie

Phantasialand zegt echter de concurrentie met andere parken alleen aan te kunnen als het mag uitbreiden, zodat bezoekers in plaats van één voortaan twee of drie dagen in Brühl kunnen vertoeven. In een groter park kunnen nieuwe verblijfsaccommodaties en attracties worden gebouwd. Nu moeten bestaande attracties nog worden afgebroken om nieuwe publiekstrekkers te kunnen bouwen.

© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: PHANTASIALAND

Meest bezochte parkprofielen