Half miljoen voor Toverland

Waar de meeste attractieparken dit jaar een beter seizoen hebben gedraaid dan het jaar daarvoor, vallen de bezoekersaantallen van Toverland wat tegen.

Het Limburgse park had voor 2009 op 545.000 gasten gerekend, vijftienduizend meer dan in 2008. Maar directeur Caroline Maessen verwacht nu uit te komen op een half miljoen.

{googleads right}Strakke actie

In het regionale dagblad De Limburger geeft Maessen de oorzaken aan voor het tegenvallende bezoekersaantal: het warme zomerweer, de kredietcrisis en een ‘strakke actie’ van concurrent Efteling. “Door de kredietcrisis gaan Nederlanders minder vaak naar een attractiepark. De Efteling heeft daar op ingespeeld door bij Albert Heijn goedkope kaartjes aan te bieden”, aldus Maessen.

Mooie weer

Ook het opvallend mooie zomerweer speelde Toverland parten. Het pretpark in Sevenum is grotendeels overdekt. “Bij zonnig weer zullen attractieparkbezoekers eerder kiezen voor een park met buitenattracties, een dierentuin of een zwembad.” Toverland is dagelijks geopend, dus ook in de winter.


© 2009

Meest bezochte parkprofielen