Vuurwerk bij het kasteel van Disneyland Parijs - Foto: (c) Parkplanet

Nipt bezoekersrecord

Vuurwerk bij het kasteel van Disneyland Parijs - Foto: (c) Parkplanet

Disneyland Paris heeft het afgelopen seizoen nipt een nieuw record behaald: 15,4 miljoen bezoekers bezochten de twee parken ten oosten van de Franse hoofdstad.

Het jaar daarvoor bleef de teller steken op 15,3 miljoen bezoekers.

Rode cijfers

De vreugde over de hoge bezoekcijfers wordt echter zwaar getemperd door de financiële cijfers van het resort. Over het boekjaar 2008/2009, dat loopt tot en met september, werd een verlies geleden van 55,5 miljoen euro. Een jaar eerder bleef het verlies nog beperkt tot 2,8 miljoen euro.

{googleads right}Minder omzet

Ook de omzet van Disneyland Parijs viel terug: met zeven procent tot 1,23 miljard euro. Volgens algemeen directeur Philippe Gas is de economische crisis de grote boosdoener. “Het voorbije boekjaar, waarin de crisis op haar hoogtepunt was, was het moeilijkste in de geschiedenis van ons bedrijf. Er kwamen wel meer bezoekers, maar ze gaven veel minder uit dan het jaar daarvoor.”

Hotelbezetting

Disneyland en Walt Disney Studios kregen het afgelopen boekjaar minder bezoekers uit Spanje en Groot-Brittannië. Uit Frankrijk en België steeg het bezoekersaantal. De bezetting van de hotels lag op 87 procent, iets lager dan het jaar daarvoor.


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen