De wereld van Petzi

Het Deense stripfiguurtje Petzi krijgt in 2010 een heel eigen themagebied in Tivoli.

In Petzi’s World komen veertig doeactiviteiten voor kinderen, interactieve spelletjes en levensgrote cartoondecoraties.

Speeltuin

De verhalen van het beertje Petzi en zijn vriendjes Pelle de Pelikaan en Pingo de Pinguin vormen het uitgangspunt voor een nieuw land in het stadspark Tivoli in Kopenhagen. Kinderen kunnen vanaf de zomer van 2010 spelen in een speeltuin die gebaseerd is op de verhalen van het beroemde stripfiguurtje, dat in Nederland en België bekend is als Pol.

{googleads right}Antieke glijbaan

In het speelgebied van ruim twaalfhonderd vierkante meter komen betonnen kruippijpen, touwladders en het schip Mary, waarmee Petzi steeds het avontuur tegemoet vaart. Petzi’s World komt naast het meer van Tivoli Gardens te liggen en vervangt de oude aanwezige speeltuin. De antieke glijbaan uit 1958 verhuist naar een speeltuin naast het Tivoli-hotel.

Tachtig boeken

Petzi is een creatie van de Deense Carla Hansen. De illustraties werden verzorgd door haar man Vilhelm. Het eerste stripboek van het beertje verscheen in 1952: Petzi bouwt een schip. Inmiddels zijn er tachtig boeken van Petzi verschenen in meer dan twintig landen.


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen