Michel den Dulk in Europa-Park - Foto: (c) Parkplanet

Nederlander naar Disney

Michel den Dulk in Europa-Park - Foto: (c) Parkplanet

Attractieontwerper Michel den Dulk verlaat het Duitse Europa-Park om zijn grote droom te realiseren: hij vertrekt naar Disneyland in Californië.

De dertigjarige Den Dulk wordt ‘imagineer’ op het hoofdkantoor van The Disney Company in Glendale, ten noorden van Los Angeles.

Zwavelstokjes

De talentvolle Vlijmenaar begon zijn loopbaan bij de Efteling, na stage gelopen te hebben bij het Britse attractiepark Alton Towers. Bij het Kaatsheuvelse park was Michel onder meer verantwoordelijk voor het Anton Pieckplein en het sprookje Het meisje met de zwavelstokjes.

IJsland

Sinds 2005 werkt Den Dulk voor het Zuid-Duitse Europa-Park waarvoor hij onder meer darkride Abenteuer Atlantis ontwierp en onlangs nog het nieuwe themagebeid IJsland vorm gaf.

Big Thunder Mountain

Michel den Dulk is door Tony Baxter gevraagd om het Disney-concern te komen versterken. Baxter is momenteel directeur Creative Development bij Walt Disney Imagineering en hij stond zelf aan de basis van wereldberoemde attracties als achtbaan Big Thunder Mountain en wildwaterbaan Splash Mountain. Den Dulk vertrekt volgend jaar naar de westkust van de Verenigde Staten. Hij gaat niet alleen meewerken aan attracties voor het originele Disneyland, maar voor alle Disney-parken ter wereld.


2009 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen