Eén miljoen lichtjes

Het kerstseizoen in Disneyland Paris geeft het park elk jaar weer een magische glans.

Om de bezoekers te betoveren werden alleen al voor Town Square, Main Street U.S.A. en het kasteel van Doornroosje één miljoen lichtjes gebruikt.

{googleads right}IJspaleis

Ongeveer zeven kilometer aan licht was nodig om de lantaarnpalen langs Main Street te versieren. Het kasteel van Doornroosje wordt elke avond veranderd in een glinsterend ijspaleis. Voor dat adembenemende effect zijn er tussen de 300.000 en 400.000 led-lampjes gebruikt.

Led-gordijnen

Om de led-gordijnen op de torens en daken van het kasteel te hangen, is er drie volle nachten gewerkt. Aan alle andere kerstverlichting is maar liefst vijftien nachten gewerkt. Het kerstseizoen in Disneyland Paris duurt tot en met de eerste week van januari.


© 2009

Meest bezochte parkprofielen