Farla wint Big E Aanmoediging

Christian Farla is in Las Vegas bekroond met de aanmoedigingsprijs voor de Big E Awards. De Nederlandse illusionist kreeg de prijs voor zijn voorstelling Christian Farla Live.

Nederland maakte dit jaar maar liefst twéémaal kans op een Big E Award: zowel Walibi World – nu: Walibi Holland – als de Efteling zagen hun parkshow genomineerd voor deze internationale prijs.

Categorieën

De Big E Award is een prijs die wordt uitgereikt voor shows in attractieparken door de IAAPA, de internationale associatie van attractieparken. Er zijn verschillende categorieën waarin prijzen kunnen worden gewonnen. Zo zijn er jaarlijks awards voor het beste straatentertainment, de beste educatieve show en de beste vrouwelijke en mannelijke artiest. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt voor shows in diverse kostenklassen: voorstellingen die bijvoorbeeld tussen een en twee miljoen dollar kosten worden in een andere categorie beoordeeld dan shows met een productiebudget van driehonderdduizend euro.

Familieshow

Walibi World won de Honorable Mention van de Big E Award in de categorie ‘Shows met een kostprijs van 150.001 tot 300.000 dollar’. In zijn familieshow schotelde illusionist Farla de toeschouwers diverse magische acts voor. De voorstelling was vooral populair door de interactie tussen het publiek en Christian Farla.

{googleads right}Prestatie

Voor Walibi World was het de eerste keer dat een show genomineerd werd voor de IAAPA-award. Directrice Mascha van Till is trots op deze prestatie: “We willen onze bezoekers altijd een uitdagende en kwalitatieve dag laten beleven. Niet alleen de attracties maar ook het entertainmentaanbod is erg belangrijk. Het is dan ook geweldig dat we genomineerd zijn met één van onze shows.”

Circus

Ook de Efteling was genomineerd, met de voorstelling Circus Anton Pieck. In de authentieke tent voerde een circusfamilie een wervelende bordenact, halsbrekende toeren en een onverschrokken koordact uit. Een ‘prullenman’ ambieerde ook een baantje in het circus, liefst als clown. De 25 minuten durende show bevatte naast circusacts zang, dans en humor.

Sprookjesshow

In het verleden mocht de Efteling al diverse malen de Big E Award in ontvangst nemen, onder meer voor de Sprookjesshow (1999), Efteling on Ice (2001) en De Wonderlijke Eftelingshow (2003).

Videobeelden

De winnaars van de Big E Award werden op 18 november in Las Vegas bekend gemaakt. De jury beoordeelde de inzendingen aan de hand van videobeelden van de show. In voorgaande jaren viel ook het Duitse Phantasialand meermaals in de prijzen, onder andere met de show Arachnomé (2007).

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen