Ook Shanghai krijgt een Disney-kasteel

Groen licht in China

Ook Shanghai krijgt een Disney-kasteel

De Chinese autoriteiten hebben groen licht gegeven voor de bouw van een Disneyland Park in Shanghai.

Het Disney-concern was al sinds 1995 in gesprek met de Chinese miljoenenstad over de oprichting van een themapark.

{googleads right}Plannen uitwerken

De goedkeuring door de Chinese overheid stond de bouw van een Disney-park nog in de weg. Nu de regering overstag is, kan Disney de plannen met Shanghai verder gaan uitwerken. De plannen behelzen een Disneyland zoals dat ook te vinden is op vijf andere plaatsen in de wereld (Anaheim, Orlando, Parijs, Tokio en Hongkong), plus hotels en een winkelcentrum. De totale kosten worden geraamd op 3,6 miljard dollar en de opening staat volgens welingelichte bronnen gepland voor 2014.

Snelgroeiende markt

Met Shanghai Disneyland krijgt het Disney-concern toegang tot de snelgroeiende markt van het Chinese vasteland. Driehonderd miljoen mensen kunnen binnen één dag in het nieuwe pretpark zijn, Shanghai zelf heeft ruim zestien miljoen inwoners. Moederbedrijf The Disney Company zal 43 procent van de aandelen in het nieuwe Chinese resort in bezit krijgen, de andere 57 procent gaan naar een bedrijf dat volledig in eigendom is van de plaatselijke overheid.


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen