Disneyland Parijs gaat tot 2015 flink uitbreiden - Foto: (c) Parkplanet

Groter in 2015

Disneyland Parijs gaat tot 2015 flink uitbreiden - Foto: (c) Parkplanet

Ze liggen al jaren in de week: nieuwe plannen voor Disneyland Paris. Maar nu lijkt er ook daadwerkelijk schot in te komen: bij de uitbreidingsplannen is een jaartal geplaatst waarin ze gereed moeten zijn.

Francis Borezée, directeur van Euro Disney SCA, het bedrijf achter Disneyland Paris, maakte in dagblad Le Parisien bekend dat het resort ten oosten van de Franse hoofdstad grootse uitbreidingsplannen heeft. Het gaat om fase 4 van het ontwikkelingsplan van het Val d’Europe-gebied en behelst een nieuw congrescentrum, een hotel, uitbreiding van het winkelcentrum, woningen en een verdubbeling van het uitgaansgebied Disney Village.

{googleads right}Congrescentrum

Op een groot leeg gebied – er ligt nog ruim achthonderd hectare onbebouwde grond op het terrein – tussen de parkeergarage naast Disney Village en hotel Newport Bay Club wil Disney in 2015 een gigantisch conferentiecentrum openen. De kosten worden geraamd op honderd miljoen euro. Bij het congresgebouw komt een hotel met 750 kamers. Bezoekers van het congrescentrum zullen straks rechtsreeks toegang hebben tot het station van de TGV, want er komt een nieuwe, tweede ingangshal met de directe toegang tot de sporen.

Disney Village

Disney Village, het uitgaansgebied van het Disneyland Resort, wordt in oppervlakte verdubbeld. Ook de shopping mall van Val d’Europe wordt uitgebreid, onder meer met een vestiging van meubelgigant Castorama. In het plan is tevens ruimte voor een nieuw zwembad: Aquatics Centre. Directeur Borezée onthulde ook dat er nieuwe attracties in de twee themaparken gebouwd zullen worden; nadere details volgen aan het eind van het jaar.


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen