Oh dennenboom

Europa-Park heeft een gigantische kerstboom om de komende kerstperiode luister bij te zetten.

Het Zwarte Woud ontleent zijn naam aan de ondoordringbaarheid van de grote, dicht op elkaar staande dennenbomen die zelfs op klaarlichte dag voor duisternis zorgen. Geen wonder dat Europa-Park, dat in het Zwarte Woud is gelegen, ook zo’n gigantische boom kreeg.

15 meter hoog

Midden op het centrale plein van viersterrenhotel Colosseo werd afgelopen week een vijftien meter hoge dennenboom geplaatst. De naaldboom was vanzelfsprekend afkomstig uit het Zwarte Woud. De 25 jaar oude Nordmannstanne werd opgehaald in Gengenbach, ongeveer veertig kilometer ten noordoosten van het Europa-Park.

{googleads right}Duizenden lichtjes

De dennenboom op de piazza van Colosseo is één van de in totaal 2500 kerstbomen die komende maanden het Zuid-Duitse pretpark zullen sieren. De boom bij het hotel zal nog worden aangekleed met bonte ballen en duizenden lichtjes. De reuzenkerstboom is één van de attracties tijdens de winteropenstelling van Europa-Park, die van 28 november tot en met 10 januari duurt.

Winterattracties

Naast het gewone attractieaanbod heeft Europa-Park diverse speciale winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Ook de shows zijn aangepast aan de winterse omstandigheden. Er is een wintercircus, een ijsshow en een musical. Voor de liefhebbers is er bovendien nog een bijzondere tentoonstelling met werken van Marc Chagall. Het park is in genoemde periode alleen op 24 en 25 december gesloten.

© 2009 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen