Pinautomaat op het Dwarrelplein van de Efteling

Regenboog-o-foon in de Efteling

Pinautomaat op het Dwarrelplein van de Efteling

Een kluis met een regenboogvanger is de nieuwe flappentapper van de Efteling.

Jarenlang stond op het Dwarrelplein in de Efteling een grote groene bank die niet alleen dienst deed als de ideale fotospot voor families en groepen, maar ook als pinautomaat. Met het afhaken van ABN Amro als ‘partner in kwaliteit’ van het Kaatsheuvelse attractiepark verdween ook dé bank van het entreeplein. Aanstaande zaterdag wordt de pinautomaat van de nieuwe Efteling-sponsor onthuld: op de flappentapper staat voortaan de naam Rabobank.

Pot goud

Voor de aankleding van de pinautomaat vond het creatieve team van de Efteling inspiratie in de legende dat aan het eind van elke regenboog een pot goud staat. Waar kun je beter geld uit de muur halen dan juist op die plek? Volgens de sage mag je de pot goud houden als je ‘m vindt voordat de regenboog vervaagt.

{googleads right}Regenboogvanger

Met die vertelling in het achterhoofd werd de pinautomaat gedecoreerd als een regenboogvanger. Een toeter bovenop een soort kluis vangt de regenboog op en leidt die naar een venster beneden, waar bezoekers – geheel volgens het verhaal – een kijkje kunnen werpen op de beloofde pot goud.

Grammofoon

Het geheel heeft wat weg van een oude grammofoon, waarbij het geluid via een grote hoorn werd versterkt. Maar in dit apparaat huist geen muziek, maar geld, verstrekt door de Rabobank, sinds begin 2009 ‘partner in kwaliteit’ van de Efteling. Dat de bank zijn naam leent aan de pinautomaat kan niemand ontgaan; nog nooit stond een sponsornaam zo groot vermeld als het merk Rabobank op deze Regenboog-o-foon. De pinautomaat wordt aanstaande zaterdag onthuld tijdens het Rabo Sprookjesfeest, exclusief toegankelijk voor leden van de bank. (Het park is gesloten voor reguliere bezoekers)

2009 (c) Tekst en foto: Parkplanet 

Meest bezochte parkprofielen