Sint in Small World

Sinterklaas is niet alleen in Nederland aangekomen, vanaf 21 november zet hij ook voet aan wal in Disneyland Paris .

Samen met zijn hoofdpiet krijgt hij een plaatsje in de attractie It’s a Small World.

Hele wereld

In It’s a Small World maken bezoekers een boottocht over de hele wereld, van Scandinavië tot Zuid-Amerika, van de Verenigde Staten tot Thailand en van Afrika tot China. Ook Nederland is vertegenwoordigd in deze bonte poppenattractie, met molens en blonde kinderen zittend in kleurrijke tulpen.

Sinterklaasfeest

Het populaire It’s a Small World viert dit jaar ook kerst, door kerstmuziek, kerstdecoratie en speciale kleding in kerstsfeer te verwerken in de attractie. Aan alle landen worden typische kerstattributen en -poppen toegevoegd. Voor Nederland is gekozen voor het Sinterklaasfeest. Weliswaar heeft dit feest niets te maken met kerst, maar het is wel een typisch winterfeest en – net als kerstmis – heel geliefd bij kinderen.

{googleads right}Small World Holiday

Het Nederlandse tafereel wordt vanaf 21 november uitgebreid met Sint-Nicolaas en zijn hoofdpiet. Het is zes jaar geleden dat Disneyland Parijs de attractie It’s a Small World aankleedde voor kerstmis en de winter, en voor het eerst dat Sint en Piet daar deel van uitmaken. In Disneyland in Anaheim (Californië) wordt de boottocht al sinds 1997 omgebouwd tot It’s a Small World Holiday, en in winterse sferen gebracht.

Kerstseizoen

De winterse versie van It’s a Small World is één van de vele activiteiten die Disneyland Parijs op het programma heeft staan voor het kerstseizoen. Andere onderdelen zijn de omvorming van het kasteel van Doornroosje tot een glinsterend ijspaleis, een ijsshow met Mickey Mouse en zijn vriendjes, een gigantische kerstboom op Town Square, echte sneeuw in Main Street U.S.A., een kerstdorpje en de speelgoedwerkplaats van de kerstman, waar hij ook dagelijks zelf aanwezig is. Het kerstseizoen in Disneyland Parijs duurt tot en met 6 januari 2010.

© 2009 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen