Ingang naar houten achtbaan Colossus - Foto: Gnislew

Terra Mítica te huur

Ingang naar houten achtbaan Colossus - Foto: Gnislew

Het geplaagde pretpark Terra Mítica gaat in de verhuur. Drie ondernemingen hebben belangstelling getoond om het park over te nemen.

Eén van hen zal het attractiepark bij Benidorm huren voor en periode van vijf tot tien jaar, en vervolgens de mogelijkheid krijgen de toeristische attractie te kopen.

Faillissement

Al sinds de opening van Terra Mítica in 2000 gaat het financieel slecht met het park. In 2004 stond het bedrijf zelfs op de rand van een faillissement. Er was een schuld van 218 miljoen euro en een verlies van 120 miljoen euro. Door de verkoop van land kon het faillissement op het laatste moment voorkomen worden en kon er zelfs voor 85 miljoen euro in het Spaanse themapark geïnvesteerd worden.

{googleads right}Rode cijfers

In 2006 en 2007 maakte Terra Mítica voor het eerst winst, maar in 2008 belandde het weer in de rode cijfers: er werd een verlies van vijftien miljoen euro genoteerd. De huidige aandeelhouders – CAM en Bancaja Consell – hebben besloten het verliesgevende pretpark van de hand te doen. Ook dit jaar wordt een verlies verwacht van vijftien miljoen euro, onder meer veroorzaakt door een bezoekersterugval van honderdduizend personen.

Kandidaten

Drie bedrijven zijn in de race om Terra Mítica over te nemen. De drie bieders zijn Parques Reunidos, de Aqualandia Group en het bedrijf Aspro. Alle kandidaten zijn bekend op het terrein van dagrecreatie. Parques Reunidos heeft 68 parken in zijn portefeuille, waaronder Parque Warner bij Madrid en het Belgische Bobbejaanland. Aqualandia bezit diverse waterparken en is gevestigd in Benidorm, waardoor het de thuismarkt van Terra Mítica goed kent. Aspro heeft 39 parken, waaronder het Boudewijn Seapark in Brugge en Neeltje Jans in het Zeeuwse Vrouwenpolder. 


© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: GNISLEW

Meest bezochte parkprofielen