De achtbaan Falcon in Duinrell

Boek over Duinrell

De achtbaan Falcon in Duinrell

In het voorjaar van 2010 komt een boek uit over de geschiedenis van Duinrell.

Het boekwerk is tevens een biografie van de familie Van Zuylen van Nijevelt, eigenaar van het attractiepark in Wassenaar.

Graaf

Het boek over Duinrell wordt op dit moment geschreven door Wassenaarder Luc Dietz. Hij beschrijft de 75-jarige geschiedenis van het pretpark en de rol die graaf Hugo van Zuylen van Nijevelt en zijn zonen hebben gespeeld in de totstandkoming van het park. Voor het boek bestudeert Dietz momenteel honderden foto’s en brieven, uit zowel het privéarchief van de graaf als dat van het attractiepark.

{googleads right}Kasboek

In de kroniek wordt onder meer beschreven hoe de vader van graaf Hugo in 1935 zijn landgoed openstelde voor het publiek om zo zijn aanslagen voor vermogens- en successiebelasting te verlagen. In het boek wordt een bladzijde uit het kasboek opgenomen die zelf door de adellijke familie is bijgehouden.

Overdracht

Het manuscript voor het boek telt inmiddels 73 pagina’s. “Dat hadden er ook al 173 kunnen zijn”, zegt de vertelgrage graaf in het Wassenaars Nieuwsblad. In het boekwerk is tevens aandacht voor de overdacht van het park; in 2000 namen de broers Roderick en Philip van Zuylen van Nijevelt het roer van hun vader over.

© 2009 TEKST: PARKPLANET – FOTO: DUINRELL

Meest bezochte parkprofielen