Achtbaan Sheikra in Busch Gardens Tampa

De deal is rond

Achtbaan Sheikra in Busch Gardens Tampa

De deal is rond: het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone heeft de tien pretparken die tot voor kort van bierbrouwer Anheuser-Busch waren overgenomen.

Anheuser-Busch, vooral bekend van Budweiser, werd in 2008 overgenomen door de Belgische bierbrouwer InBev. AB InBev is nu de grootste bierproducent ter wereld. Tot het Anheuser-Busch-concern hoorden ook tien Amerikaanse attractieparken, waaronder twee Busch Gardens en drie vestigingen van SeaWorld.

Kernactiviteit

AB InBev wilde de parken verkopen omdat ze niet worden beschouwd als een kernactiviteit van het bedrijf. Bovendien wil het Belgische concern de opbrengst van de parken gebruiken om de schulden van de overname van Anheuser-Busch af te bouwen; met de acquisitie van de Amerikaanse brouwer was 52 miljard dollar gemoeid.

{googleads right}SeaWorld

Na maandenlange besprekingen is vandaag de verkoop van de themaparken aan de Blackstone Group afgerond. De transactie leverde InBev 2,7 miljard dollar op. Investeringsmaatschappij Blackstone heeft de themaparken ondergebracht in een nieuwe werkmaatschappij: SeaWorld Parks & Entertainment.

Busch Gardens

AB InBev en Blackstone zijn overeengekomen dat Busch Gardens zijn naam kan behouden. Busch Gardens heeft twee parken: in Tampa (in Florida) en Williamsburg (in de staat Virginia). Blackstone heeft naast attractieparken ook hotels in zijn bezit: tot de groep behoren de Hilton-keten en de La Quinta Inns. 

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen