Gouden Boekje gepresenteerd

De schrijvers van het allernieuwste Gouden Boekje, Hans en Monique Hagen, hebben vol trots het eerste exemplaar in ontvangst genomen uit handen van Roodkapje.

Het boekje is ontstaan uit een samenwerking tussen uitgeverij Rubinstein en de Efteling. De Gouden Boekjes en de Efteling zijn al jaren een begrip in Nederland en zijn geliefd bij (groot)ouders en kinderen. In het nieuwe boekje, waarvoor Efteling-ontwerper Sander de Bruijn de tekeningen maakte, komen deze werelden op een bijzondere manier samen.

Nederlandstalig

De Gouden Boekjes verschijnen in Nederland al sinds 1953 en komen voort uit de Amerikaanse serie Little Golden Books. In eerste instantie werden de Amerikaanse boekjes bewerkt voor de Nederlandstalige markt, later kwamen er ook oorspronkelijke uitgaven die speciaal voor de peuters en kleuters in ons land geschreven werden.

Fenomeen

De Gouden Boekjes zijn inmiddels een fenomeen. De opzet is in al die jaren hetzelfde gebleven: boekjes met een goudkleurige rug, 28 pagina’s dik en een verhaaltje dat steeds begint met een voor kleuters en peuters herkenbare, neutrale beginsituatie. Vervolgens komen er wat problemen op het pad van de hoofdrolspelers, maar uiteindelijk loopt alles goed af.

Muis en Kraai

Ook het nieuwe Gouden Boekje kent deze opbouw. In In het Sprookjesbos gaat Muis samen met zijn vriendje Kraai op weg naar het huis van zijn neefjes in het Sprookjesbos van de Efteling. Maar het tweetal raakt de weg kwijt en ze lopen de wolf en de draak tegen het lijf. Gelukkig worden Muis en Kraai geholpen door Langnek en Doornroosje, en belanden ze uiteindelijk toch op het feest van Muis’ neefjes.

Sander de Bruijn

Het verhaal van In het Sprookjesbos is geschreven door Hans en Monique Hagen. De tekeningen zijn van Efteling-ontwerper Sander de Bruijn, die onder meer ook verantwoordelijk is voor het nieuwe theater Raveleijn dat in 2011 open gaat. De Gouden Boekjes worden op de markt gebracht door uitgeverij Rubinstein.


(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen