toverland voorgevel 13pers

Toverland wordt groot

toverland voorgevel 13pers

Toverland wil blijven groeien. Volgens directrice Caroline Maessen wordt het pretpark in het Limburgse Sevenum uiteindelijk net zo groot als de Efteling.

Stilstaan is voor Caroline Maessen geen optie. “Het gebied waarin we gevestigd zijn is bedoeld voor recreatieve ontwikkeling en wat mij betreft mag het het Orlando van Europa worden”, zegt zij in de businesskrant Bedrijvig Brabant. “Toverland beslaat nu tien hectare, maar we hebben al een optie op nog eens 65 hectare. Uiteindelijk worden we net zo groot als de Efteling.” Het park in Kaatsheuvel heeft een oppervlakte van 68 hectare.

Uitbreiding

Toverland zal blijven investeren in het thema ‘toveren’, zowel in de aankleding als in het verhaal. Het park is van plan de eerste hal, die in mei 2001 geopend werd, op te knappen en voor 2013 staat weer een grote uitbreiding op het programma.

{googleads right}Les

Maessen zegt in het blad dat ze een les van oud-Efteling-directeur Ronald van der Zijl goed heeft onthouden: slechte parken zijn concurrenten, goede parken niet. Slechte dagattracties jagen immers de bezoekers weg, terwijl goede attracties elkaar kunnen versterken door kennis te delen en te werken aan een kwalitatief hoogstaande sector. Om die reden heeft het managementteam van Toverland een nieuw bedrijf opgericht: AddVentures, waar concepten voor de branche worden ontwikkeld, kennis wordt doorgegeven en investeerders bij elkaar worden gebracht.

Hotel

Toverland bekijkt de mogelijkheid om op korte termijn een hotel te realiseren. Volgens Caroline Maessen is zo’n faciliteit rendabel vanaf 850.000 bezoekers per jaar. Attractiepark Toverland trekt op dit moment jaarlijks 525.000 bezoekers. 

© 2009 PARKPLANET – FOTO: TOVERLAND

Meest bezochte parkprofielen