Calico Mine Ride in Knott's Berry Farm in 1960 - Foto: Orange County Archives

Erfgoed blijft

Calico Mine Ride in Knott's Berry Farm in 1960 - Foto: Orange County Archives

Het pretpark Knott’s Berry Farms wordt in Amerika gezien als een historische plek, een erfgoed uit het verleden.

En aan die historie van het attractiepark zal niet gesleuteld worden, zo heeft de beleggingsfirma die het park heeft gekocht beloofd.

Driekwart eeuw

In de historiearme Verenigde Staten is een plek met een geschiedenis van meer dan vijftig jaar al snel een erfgoed. Knott’s Berry Farm ontstond in 1934 en bestaat dus al driekwart eeuw. Het oudste gedeelte van het park is het themagebied Ghost Town. Het pretpark noemt zichzelf met trots America’s 1st Theme Park.

{googleads right}Voorzichtig

De pretparkketen waartoe Knott’s Berry Farm behoort, de Cedar Fair Entertainment Company, staat op het punt overgenomen te worden door de grote beleggingsmaatschappij Apollo Global Management. Deze firma heeft verzekerd dat ze voorzichtig zal omgaan met de historische waarde van Amerika’s oudste pretpark.

Waarde

Een woordvoerder van Apollo Global Management heeft laten weten veel waarde te hechten aan de lange geschiedenis van het park en de belangrijke plaats die het inneemt in de gemeenschap van Orange County, het district waarin Knott’s Berry Farm ligt.

2010 (c) Archieffoto: Orange County Archives

Meest bezochte parkprofielen