legoland florida meisje chip litherland photography

Lego bouwt in Florida

legoland florida meisje chip litherland photography

In juni van 2009 brachten we het nieuws dat de Merlin Entertainments Group onderzoek liet doen naar de levensvatbaarheid van een vestiging van Legoland in Florida. De knoop is nu doorgehakt: het park komt er!

Pretparkhoofdstad Orlando in Florida verstevigt zijn positie: naast de vier Disney-parken, de twee Universal-parken en SeaWorld komt er nóg een park bij: Legoland. De vijfde vestiging van de Legoland-keten komt op het voormalige terrein van Cypress Gardens.

Historisch

Het historische Cypress Gardens – het park bestaat al sinds 1936 – ligt op circa zestig kilometer van Walt Disney World, in het plaatsje Winter Haven. De Britse Merlin Entertainments Group kocht het noodlijdende park, dat vooral beroemd is om zijn botanische tuinen, voor ruim 22 miljoen dollar.

{googleads right}Succes

Een woordvoerder van Merlin maakte vandaag bekend dat in oktober 2011 op het terrein van Cypress Gardens de poorten zullen openen van Legoland Florida. De beslissing van de pretparkketen om ook in Centraal-Florida een Legopark te bouwen is gebaseerd op het succes van Legoland Californië, in Carlsbad. Dat park is al zes keer op rij gekozen tot het meest kindvriendelijke park van de Verenigde Staten en de bezoekerscijfers stijgen jaar na jaar. Over het voor Amerikaanse parken moeilijke jaar 2009 mocht Legoland Californië een stijging noteren in het aantal gasten van zes procent.

Botanische tuinen

De opzet van Legoland Florida wordt gebaseerd op de vier andere Legoparken, maar krijgt ook eigen, unieke elementen. De botanische tuinen blijven open voor het publiek en één van de twee bestaande houten achtbanen van Cypress Gardens zal worden ingepast in het Lego-concept. Vorig jaar werd bekend dat een hangende junior achtbaan van Cypress Gardens is verkocht aan het Nederlandse pretpark DippieDoe in Best.

Infrastructuur

De keuze van Merlin Entertainments Group viel met name op het voormalige Cypress Gardens-park omdat men daar gebruik zou kunnen maken van de reeds bestaande infrastructuur. De bouwtijd van het nieuwe park kan op die manier worden teruggebracht van de gebruikelijke vier naar minder dan twee jaar. Legoland Florida gaat duizend nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. De verwachting is dat het park ruim 1,5 miljoen gasten per jaar zal trekken. 

2010 (c) Tekst: Parkplanet – Foto: Chip Litherland Photography

Meest bezochte parkprofielen