China Town in Phantasialand

Meer Nederlanders

China Town in Phantasialand

Het Duitse pretpark Phantasialand is tevreden over het afgesloten jaar 2009.

Absolute cijfers geeft het bedrijf niet vrij, maar de bezoekersontwikkelingen zijn ‘positief’, zo laat het park weten.

In de lift

Volgens Phantasialand zit vooral het aantal bezoekers uit Nederland in de lift: er kwamen 45,8 procent meer gasten de grens over dan een jaar eerder. Om hoeveel bezoekers het precies gaat wil Phantasialand niet kwijt. Het park schrijft de toename mede toe aan de hotels Ling Bao en Matamba. Door deze hotels is Phantasialand uitgegroeid tot een bestemming voor een korte vakantie, waardoor gasten van verder weg bereid zijn naar het park bij Keulen te komen.

{googleads right}Positieve balans

De twee eigen hotels trokken meer gasten en deden volgens een woordvoerder van het attractiepark in 2009 goede zaken: gemiddeld was de bezettingsgraad tachtig procent en in de zomer zelfs negentig procent. Afgezet tegen een afname van de hotelbezetting in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen met 2,4 procent is Phantasialand blij met de positieve balans voor Ling Bao en Matamba.

Jaarwisseling

Een trend die dit jaar zal worden voortgezet is het geven van feesten tijdens de jaarwisseling. Phantasialand had daar de afgelopen maand uitstekende ervaringen mee. De beide hotels waren van oud op nieuw volledig volgeboekt en bij de tien party’s die op verschillende locaties in het park gehouden werden waren vierduizend feestgangers aanwezig. Om middernacht werd een groot vuurwerk boven het park in Brühl afgestoken waar alle gasten van konden genieten.

© 2010 TEKST: PARKPLANET – FOTO: PHANTASIALAND

Meest bezochte parkprofielen