1 miljoen vrijkaarten

De twee Disney-resorts in de Verenigde Staten – Walt Disney World en Disneyland – hebben in 2009 ruim één miljoen bezoekers gratis toegang gegeven.

Al die bezoekers vierden in één van de parken hun verjaardag.

{googleads right}Registreren

De zes themaparken die samen Walt Disney World in Florida en Disneyland Resort in Californië vormen boden bezoekers die op hun verjaardag langskwamen gratis toegang aan. Mensen die daarvan gebruik wilden maken, moesten zich vooraf via internet registreren. In totaal hebben een kleine vier miljoen personen zich via de websites van Disney voor de actie Free on your birthday opgegeven.

Gratis entree

Hoeveel mensen ook daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van het aanbod kan Disney niet vertellen. De Amerikaanse pretparkgigant denkt dat dertig procent ook echt op de verjaardag naar één van de parken is gekomen en gratis entree heeft gekregen. In totaal zou het dan gaan om bijna 1,2 miljoen mensen. De zes Amerikaanse Disney-parken worden jaarlijks door circa 67 miljoen mensen bezocht.

Vrijwilligerswerk

De actie Free on your birthday liep op 31 december af. In plaats daarvan is Disney de promotie Give a day, Get a day gestart, waarbij Amerikanen die een dag vrijwilligerswerk uitvoeren als beloning een dag in een Disney-park kunnen krijgen. De nieuwe actie loopt tot 15 december van dit jaar of tot het moment dat de één miljoen beschikbare kaartjes zijn uitgedeeld. Nederlanders en Vlamingen hebben pech; zij komen niet in aanmerking voor een gratis kaartje. De actie geldt alleen voor inwoners van de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico.


(c) 2010

Meest bezochte parkprofielen