ep whale adventures 10pers

Op walvisvaart naar IJsland

ep whale adventures 10pers

Whale Adventures – Splash Tours heet de belangrijkste nieuwe attractie van het Duitse Europa-Park.

De interactieve boottocht krijgt een plekje in het in 2009 geopende themagebied IJsland.

Splash Battle

De nieuwe Whale Adventures – Splash Tours is een zogenaamde Splash Battle, een attractie die de laatste jaren enorm opgang heeft gemaakt en waarin gasten gezeten in achtpersoons bootjes elkaar en allerlei doelen onderweg kunnen nat spuiten tijdens hun tocht. De Splash Battle van Europa-Park voert de bezoekers naar IJsland, het eiland van de vulkanen.

{googleads right}Walvissen

Onderweg komen de reizigers walvissen en andere zeedieren tegen. De attractie is de laatste waar de Nederlandse ontwerper Michel den Dulk aan heeft meegewerkt. Den Dulk verhuist van Europa-Park naar Disney Imagineering in het Amerikaanse Burbank (Californië).

Monorail

Europa-Park in het Zuid-Duitse Rust heeft voor de bezoekers ook nog andere enkele vernieuwingen in petto. De pizzeria in themagebied Italië wordt verbouwd en in Portugal komt een nieuw restaurant. Daarnaast wordt de route van de monorail verlengd en zal de trein voortaan ook IJsland aandoen.

Infotainment

In IJsland komt naast de nieuwe loopingachtbaan Blue Fire een grote evenementen- en tentoonstellingshal waar bezoekers zich kunnen laten informeren over het thema ‘energie’. De drie verdiepingen hoge infotainment hal, waarin ook conferentiezalen worden gehuisvest, is een samenwerking met energiebedrijf Gazprom. Ten slotte komt er op de camping van Europa-Park een saloon waar regelmatig een westernshow wordt opgevoerd.

© 2010 TEKST: PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

  

Meest bezochte parkprofielen