WDW Epcot Soarin 11pers

Soarin’ krijgt kloon

WDW Epcot Soarin 11pers

Nieuw ontwikkelde attracties die succesvol zijn vinden altijd navolging in andere parken.

Je kon er op wachten: ook van de revolutionaire Disney-attractie Soarin’ wordt nu een kopie gemaakt. In Busch Gardens Europa in Williamsburg komt Europe in the Air.

Paraglider

In Epcot in Florida en California Adventure bij Los Angeles kunnen bezoekers gezeten in een open vluchtsimulator een zweeftochtje maken over de Amerikaanse staat Californië. In de attractie Soarin’ (over California) zitten gasten op banken die de lucht in worden geheven en met de filmbeelden meebewegen. Door de gigantische IMAX-vertoning onder en voor hen en effecten als wind en geur krijgen de reizigers het gevoel in een paraglider over het landschap te zweven.

{googleads right}Simulator

De succesvolle attractie krijgt nu een kloon in Busch Gardens Europe in de Amerikaanse staat Virginia. Daar komt Europe in the Air, een simulator die gebaseerd is op het concept van de Disney-parken. In de Busch Gardens-vestiging die Europa als thema heeft vliegen de gasten over bezienswaardigheden als Stonehenge in Engeland, kasteel Neuschwanstein in Duitsland en het Colosseum in Rome. Busch maakt voor de nieuwe aanwinst gebruik van een bestaand gebouw en ook materiaal uit een oude simulatorattractie wordt gerecycled voor deze nieuwe attractie.

Over de wereld

Disney zelf werkt aan een nieuwe film voor zijn Soarin’-attracties: Soarin’ over the World. Op dit moment bekijken de Imagineers van Disney welke locaties in aanmerking komen voor deze nieuwe film en naar verwachting zullen in de loop van dit jaar de eerste opnames – vanuit een helikopter – gemaakt worden. De nieuwe film wordt niet voor 2011 in California Adventure en Epcot verwacht. 

2010 (c) Foto: Disney

Meest bezochte parkprofielen