eft jedd treintjes 10pers

Vaart achter Joris en de Draak

eft jedd treintjes 10pers

Met man en macht wordt gewerkt aan Joris en de Draak, de dubbele racerachtbaan van de Efteling.

Bezoekers kunnen in de loop van komend zomerseizoen een ritje maken in de nieuwe houten roller coaster.

Eerste bocht

De fundering is gelegd, de eerste bocht is inmiddels al verrezen en de liftheuvel van Joris en de Draak staat ook al metershoog overeind. Het is duidelijk: achter de bouw van de houten achtbaan wordt vaart gezet: bouwvakkers werken onvervaard door aan de nieuwe attractie in de Efteling. Zelfs winterse kou en lichte vorst houden de werklieden niet in hun schaftkeet. Ook in de avonduren en in de weekenden wordt doorgewerkt aan de bijna anderhalve kilometer lange baan.

Medio 2010 

Duidelijk is dat het Kaatsheuvelse park de familieachtbaan, die toegankelijk is voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar, nog voor de drukke zomermaanden open wil hebben. Of dat gaat lukken is nog niet duidelijk, al zal het aan het werktempo van de bouwers niet liggen. Aanvankelijk noemde de Efteling 1 juni als openingsdatum, op dit moment houdt het park een slag om de arm en communiceert dat de attractie ‘medio 2010’ open zal gaan voor het publiek.

Finish

Joris en de Draak is een dubbele achtbaan; ieder tracé heeft een lengte van zevenhonderd meter. De treintjes op elke baan zullen een race tegen elkaar afleggen: wie bereikt als eerste de finish? De hoogte van de nieuwe achtbaan in het Ruigrijk wordt 21,5 meter en de wagentjes bereiken een topsnelheid van 75 kilometer per uur. De kosten voor Joris en de Draak bedragen twaalf miljoen euro.

(c) 2010

Meest bezochte parkprofielen