Wieneke Remmers als Maria - Foto: (c) Efteling/Roy Beusker

Von Trapp On Tour

Wieneke Remmers als Maria - Foto: (c) Efteling/Roy Beusker

Na twee seizoenen in het Efteling Theater te hebben gestaan is de koek nog steeds niet op voor The Sound of Music.

De musical gaat weer naar België en vanaf half april 2010 op tournee door Nederland.

Tournee

Gouvernante Maria en de familie Von Trapp treden op 31 januari voor het laatst op in het Kaatsheuvelse sprookjespark. Daarna pakken ze hun boeltje in en gaan op tournee door Nederland en België. Allereerst worden Antwerpen (Stadsschouwburg) en Gent (Het Capitole) aangedaan. Vanaf half april volgt een tour door Nederland. De reis leidt van Rotterdam (Nieuwe Luxor, 14 tot en met 25 april), via Breda (Chassé, 28 april tot en met 2 mei), Amsterdam (Carré, 5 tot en met 16 mei) en Groningen (Martiniplaza, 19 tot en met 30 mei) naar Apeldoorn (Orpheus, 2 tot en met 13 juni).

{googleads right}Uitdaging

De tournee vormt voor het productieteam een grote uitdaging: “Het decor is ontworpen voor een vast theater”, vertelt producent Albert Verlinde. “Als je dat allemaal wilt vervoeren heb je maar liefst zes dubbeltrailers nodig. Inmiddels hebben we in Nederland en België meer dan 350.000 kaarten verkocht voor onze Sound of Music en we zijn er trots op dat wij momenteel de capaciteiten hebben om dat ook dichter bij de mensen te kunnen brengen.”

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de succesvolle musicalklassieker een uitstapje maakt vanuit de Efteling: vorig jaar stond The Sound of Music ook al op de planken van de Stadsschouwburg in Antwerpen. In Theater de Efteling zelf is vanaf 17 maart de kindermusical Sprookjesboom te zien en in het najaar de musical Kruimeltje.

(c) 2010

Meest bezochte parkprofielen