Bye bye McDonald’s

McDonald’s trekt zich terug uit Walt Disney World in Florida.

De hamburgerketen sluit de laatste vestiging die het heeft in het vakantieparadijs bij Orlando, die in Downtown Disney.

Einde contract

McDonald’s sluit de deuren van het fastfood restaurant dat ingeklemd ligt tussen het Lego Imagination Center en T-Rex Café in het uitgaanscentrum van Walt Disney World in Florida, Downtown Disney. De beslissing is een voortvloeisel uit het ontbinden van het exclusieve samenwerkingscontract tussen de Walt Disney Company en McDonald’s in 2004. Eerder al stopte McDonald’s met de sponsoring van het themagebied Dinoland U.S.A. in Animal Kingdom. Alle verwijzingen in en aan restaurants naar McDonald’s werden verwijderd.

Big Mac

In de afgelopen jaren werd in alle restaurants in de Disney-parken waar McDonald’s-producten op het menu stonden het eten vervangen door ‘eigen’ Disney-waar. Eén van de laatste was eetgelegenheid Restaurantosaurus in Animal Kingdom. Daar werden de Chicken McNuggets gewoon Chicken Nuggets en de Big Mac werd de Dino-Sized Burger.

{googleads right}Andere baan

De deuren van de McDonald’s-vestiging op de Marketplace van Downtown Disney zullen op 30 april 2010 definitief dichtgaan. De medewerkers hebben allemaal een baan aangeboden gekregen in een ander McDonald’s-filiaal rondom Walt Disney World.

Pollo Campero

In het pand van McDonald’s in Downtown Disney zal een nieuw restaurant komen: Pollo Campero. De keten – die inmiddels driehonderd restaurants telt in twaalf landen, waaronder vijftig vestigingen in de Verenigde Staten – is vooral bekend om de gekruide kip, de Latin Chicken. Naast kipgerechten zal Pollo Campero verse salades, wraps en sandwiches gaan serveren. Bovendien schenkt het restaurant drankjes als het Spaanse horchata en het Mexicaanse tamarindo.

(c) 2010

Meest bezochte parkprofielen