APS Main Street Kabelbaan 15PP

Dynamische prijzen in Attractiepark Slagharen

APS Main Street Kabelbaan 15PP

Een systeem dat al jarenlang heel gebruikelijk en succesvol is in de vliegtuig- en hotelindustrie wordt in 2010 ook geïntroduceerd in de pretparkwereld: Attractepark Slagharen voert een dynamisch prijsbeleid in.

Slagharen is de eerste dagattractie ter wereld die de entreeprijzen daadwerkelijk laat afhangen van een aantal factoren. Er zijn al wel enkele initiatieven op het gebied van het inzetten van het prijsinstrument om de bezoekersstroom te spreiden – zoals een hogere entreeprijs gedurende de drukke zomermaanden – maar echt verreikend zijn die niet. Attractiepark Slagharen voert als eerste een vloeiende toegangsprijs in die per dag kan verschillen.

{googleads right}Verwachte drukte

De prijs van een entreekaartje is in Slagharen afhankelijk van de bezetting van de bewuste dag, de verwachte drukte en het aantal dagen voor aankomst. De toegangsprijs kan hierdoor uiteenlopen van tien euro op een rustige dag tot 24,50 euro op een zeer drukke dag. De verschillende prijzen staan vermeld op de site van het park en kunnen gedurende het seizoen nog verhoogd of verlaagd worden, afhankelijk van vraag en aanbod.

Pieken en dalen

In het dynamisch prijsbeleid ziet Attractiepark Slagharen de oplossing voor het probleem van pieken en dalen, waar de dagrecreatie mee kampt. Met de wisselende prijzen wordt de drukte in het park beter verspreid door het jaar doordat bezoekers op internet zien wat de drukke dagen worden en hier hun keuze en uitgave op aanpassen. Het reserveren en betalen kan online gedaan worden, via de parksite. Aan de kassa geldt telkens de dagprijs die op dat moment op de internetsite van Attractiepark Slagharen staat. Het park opent op 26 maart 2010 weer de poorten. 

2010 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen